Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 lördag 4.5.2024
 Grattis Rosa
29.8.2003 / LF
Bidrag för vård av byggnadsarv blir möjligt också för bostadsbyggnader
Budgetförslaget för år 2004 förbättrar möjligheterna att vårda också den del av byggnadsarvet som består av bostadsbyggnader. Nästa år kan de regionala miljöcentralerna dela ut sammanlagt 1,5 miljoner euro i bidrag för detta ändamål. Miljöcentralerna kan bevilja dessa bidrag av Statens bostadsfonds medel inom de ramar som Bostadsfonden har anvisat miljöcentralerna, uppger miljöministeriet.
Bidrag kan beviljas privata ägare, sammanslutningar som arbetar för vården av byggnadsarvet, kommuner och kommunförbund. Stöd beviljas till bostadshus som har kulturhistoriskt värde eller till renovering av bostäder i byggnadshistoriskt värdefulla byggnader samt till underhåll, skydd och vård av den omedelbara omgivningen och utredningar om förutsättningarna för att de skall kunna bevaras.
De regionala miljöcentralerna beviljar alltjämt bidrag till underhåll av andra delar av kulturarvet på samma grunder som för andra bostadshus. Dessutom kan bidrag beviljas till vård och iståndsättning av viktiga landskap och byggda miljöer som ingår i nationalstadsparker.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab