Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 lördag 4.5.2024
 Grattis Rosa
22.8.2003 / LF
Regeringen kringgick momsfrågan i budgetrian
Genom att inte alls ta ställning i budgetförslaget till om den utlovade reformen av mervärdesskatten ska omfatta primärproduktionen har regeringen i samband med budgetrian kommit överens om att inte utesluta jord- och skogsbruket från reformen.
- Det betyder att regeringen tar ställning till frågan i samband med beredningen av själva lagförslaget om mervärdesskatten, upplyste jord- och skogsbruksminister Juha Korkeaoja efter att budgetrian avslutats i onsdags.
Under tiden för beredningsarbetet blir det antagligen jord- och skogsbrukssektorns egen uppgift att ta fram exempel på den sysselsättande effekten, ifall lättnaderna skulle komma näringen till godo. Det lär nämligen vara en förutsättning för att socialdemokraterna kan acceptera en sådan lösning.
I budgetrian spikades också de kompromisser om medel till Gårdsbrukets utvecklingsfond och LFA-stödet som ministerierna förhandlat fram i början av månaden. Det betyder att jord- och skogsbruksministeriet har 14 miljoner euro i tilläggspengar till förfogande för utvecklingsfonden och för landsbygdsutveckling, som emellertid inte ännu fördelas i budgeten.
I fråga om LFA-stödet lyckades jord- och skogsbruksministeriet få igenom sitt föreslagna anslag på 422,7 miljoner euro.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab