Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 lördag 4.5.2024
 Grattis Rosa
22.8.2003 / LF
Broiler eller sopsortering i Ålandsfågels lokaler?
Det finns nya planer på broileruppfödning i stor skala i konkursdrabbade Ålandsfågels utrymmen i Hammarland. Men fastighetens ägare Andelsbanken för Åland har redan gjort ett förhandsavtal om att hyra ut lokaliteterna åt Ålands Problemavfall, som utreder förutsättningarna att inrätta en station för att sortera och ta hand om avfall.
Broileruppfödaren Kenneth Carlson, som drabbades ekonomiskt i samband med Ålandsfågels konkurs, är besviken ifall det i Hellesby blir avfallssortering i stället för broilerproduktion, vilket skulle medföra betydligt fler jobb i kommunen.
- Men den intressent från fastlandet som vill dra igång broilerproduktionen i Hellesby har sagt att han vill ha klartecken inom augusti för sitt projekt. Annars förfaller planerna, förklarar Carlson.
Christian Nordas betonar att Ålands Problemavfall inte vill konkurrera med andra projekt för användningen av lokaliteterna i Hellesby.
- Det är bankens sak som fastighetsägare att bedöma vad man vill göra med sina lokaliteter i Hellesby och om man anser att det finns en framtid för broilerproduktion, som redan gjort konkurs ett par, tre gånger, påpekar Nordas.
Andelsbankens VD Håkan Clemes var inte anträffbar för en kommentar före pressläggningen av veckans nummer.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab