Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 lördag 4.5.2024
 Grattis Rosa
22.8.2003 / LF
Landers bevakar skogsägarintressen i EU
Forstmästare Tomas Landers har valts att företräda de privata nordiska skogsägarnas intressen i EU. Landers fungerar i praktiken som en ombudsman för de nordiska skogsägarorganisationerna.
- I går var första dagen på jobbet, så en del är fortfarande oklart. Men möjligheten att arbeta med EU och skogsfrågor ur ett nordiskt perspektiv är väldigt intressant, säger Landers på tisdagen.
Tomas Landers uppgift är att övervaka allt som har med skog och skogsfrågor att göra. Han ser till att de nordiska skogsägarnas åsikter förs fram, och att kommissionens tjänstemän tillhandahålls information. Han håller även kontakt med de nordiska parlamentarikerna och följer med vad som händer i rådet.
Alliansen sitter också som expert i olika arbetsgrupper för skogsbranschen. Den viktigaste samarbetspartnern är de europeiska skogsägarnas organisation CEPF.
Landers har praktiserat på EU-kommissionens generaldirektorat för jordbruk sedan mars i år. Tomas Landers är hemma från Ingå och tredje generationens forstmästare. En del av studierna bedrevs utomlands i Skottland och Tyskland, och till språkrepertoaren hör så väl modersmålet svenska som finska, engelska, tyska och franska.
- Fast franskan är än så länge inte så stark, anser Tomas själv. På fritiden jagar, fiskar och idrottar han gärna.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab