Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 lördag 4.5.2024
 Grattis Rosa
22.8.2003 / LF
CAP-reform kräver mer jordbruksbyråkrati
Planeringen av EU:s jordbruksreform samt upprätthållande av nödvändig byråkrati och övervakning kommer att öka antalet tjänstemän inom jord- och skogsbruksministeriet och på TE-centralerna.
Stödbyråkratin för jordbruket kostar i Finland ungefär 50 miljoner euro årligen. Driftskostnaderna för byråkratin kommer att stiga med ungefär tio procent årligen, det vill säga med ungefär fem miljoner euro per år. Utöver detta behövs ytterligare pengar till nya datorsystem och register. Det är fråga om pengar som ännu inte finns budgeterade.
Lantbruksrådet Helena Serén på Jord- och skogsbruksministeriets jordbruksavdelnings ekonomi- och utvecklingsenhet bekräftar att man uppskattar att personalbehovet är ungefär 50 personer till fram till år 2005, då det kan bli aktuellt med ytterligare nyanställningar.
- När det görs beslut som tillför något nytt utan att nästan någonting alls av det gamla tas bort, så ökar också byråkratin och kostnaderna för byråkratin, så som nu är fallet med jordbruksreformen, säger Serén.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab