Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 lördag 4.5.2024
 Grattis Rosa
6.8.2003 13:38:57 / Agrolink
Vf varnar för skatterea

Vänsterförbundet kritiserar regeringens aviserade skattelättnader. Enligt partiet tar regeringen en medveten risk i att sänka inkomstbeskattningen genom att ta lån samtidigt som accisen på alkohol och tobak ska sänkas, skriver Hufvudstadsbladet.

Vänsterförbundet varnar för att det kan bli nya nedskärningar om sysselsättningen inte stiger på önskat vis, eftersom regeringen förbundit sig till en sträng utgiftspolitik.
- Regeringen kan få trovärdighetsproblem på grund av stränga utgiftsramar och nedskärningar, sade vänsterförbundets ordförande Suvi-Anne Siimes i går.
Partiets riksdagsgrupp och arbetsutskott tog i ett gemensamt möte ställning till statsminister Matti Vanhanens (c) regerings första budgetförslag. Enligt partiet är skattelättnaderna felriktade då höginkomsttagare får de största skattelättnaderna räknat i euro och då en stor del av pensionärerna och de arbetslösa inte drar någon nytta av skatterean.
I vänsterförbundet är man skeptisk till skattelättnadernas inverkan på sysselsättningen. Partiet anser att sänkningarna försvårar uppkomsten av arbetsplatser i den offentliga sektorn.
I stället för skattesänkningar vill vänsterförbundet använda pengarna till att finansiera service som är viktig för medborgarna och för att förbättra utkomsten för de svårast utsatta familjerna.


Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab