Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 söndag 19.5.2024
 Grattis Emilia, Emma
3.6.2003 13:38:49 / Agrolink
Priset på blåräv sjunker

Av 400 000 blårävskinn såldes ca 90 procent vid Turkistuottajats auktion i går. Medelpriset blev 44 euro och 50 cent.

Dollarn har försvagats med ca tio procent från den föregående auktionen och det påverkade blårävens försäljningsresultat under Turkistuottajat Oyj:s auktion igår.  
 
Blårävens huvudmarknader är de marknader som är mest bundna till dollarn; nästan hälften av de skinn som bolaget förmedlar går till Kina. Också Rysslands pälshandel verkar i dollar. De största köparna av blåräv var Ryssland och Hong Kong/Kina samt Grekland och Italien från euroområdet.  De ryska och europeiska köparnas ökade aktivitet överlappade också de kinesiska kundernas försiktighet.

Trots att dyningarna efter SARS-epidemin har börjat avta så speglar den fortfarande av sig på handeln med blåräv. Turkistuottajat Oyj:s vd Pirkko Rantanen-Kervinen säger att epidemin har fördröjt både kundernas och deras inköpta varors rörlighet i Kina, blårävens viktigaste marknadsområde. Också handeln mellan Kina och Ryssland har haft problem p g a epidemin. Enligt Rantanen-Kervinen är den nuvarande prisnivån mycket otillfredsställande sett ur pälsdjursuppfödarens synvinkel.

Förutom blåräv bjöds drygt 40 000 blue shadow-rävskinn ut, vilka såldes 90-procentigt till samma dollarnivå som vid aprilauktionen.


Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab