Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 torsdag 2.5.2024
 Grattis Vivian, Vivi
21.3.2003 / LF
Skärgårdsprogrammet är kontroversiellt anser Nylands miljöcentral
Nylands miljöcentral anser att skärgårdsdelegationen i sitt skärgårdsprogram 2003-2006 ensidigt betonar ett nyttjande av skärgårdens särdrag som central utgångspunkt för den regionala utvecklingen och som lösning för att nå målen för områdesutvecklingen.
- Programmet borde ha byggts upp på en bredare bas. Många av förslagen är helt lösryckta i förhållande till gällande bestämmelser och godkända målsättningar och står till och med delvis i strid mot dem. Dessutom har de direkta eller indirekta konsekvenserna av de uppställda målen och föreslagna åtgärderna inte bedömts, lyder miljöcentralens kritik.

Underskattar vatten- och avloppsproblem

- Programmet innehåller flera sådana kategoriska principförslag och tillämpningsprinciper, som så här formulerade inte är förankrade i lagstiftningen. Beträffande den fasta bosättningen bedöms inte de kostnader och andra konsekvenser som följer av att den kommunala servicen skall ges en bosättning som är allt mer splittrad.
Enligt miljöcentralen underskattar programmet de vatten- och avloppsproblem som en större befolkning för med sig.
- Strängare bestämmelser och ny teknik löser t.ex. inte problemet med en ojämn avloppsvattenbelastning som inte ger förutsättningar för en tillräckligt effektiv rening av avloppsvattnet från enskilda fritidsfastigheter.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab