Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 söndag 5.5.2024
 Grattis Ulrik
7.2.2003 / LF
Maltkornsförhandlingar drar ut på tiden
Det kommer att dröja med ett avtal för maltkornet också i år. På mötet mellan producenterna och de finländska handelsmälteriernas förening i måndags kunde man inte komma överens om grundpriset.
- Vi har nu suttit i förhandlingar två gånger och fram till måndagens möte hade motparten lovat att komma med ett prisförslag, berättar Rabbe Bergström, SLC:s representant i producenternas maltkornssektion. I stället för att hålla sitt löfte ville mälterierna skjuta upp överenskommelsen om grundpriset till mitten av mars.
- Vi uppmanar nu jordbrukarna att inte skriva något kontrakt, förrän avtalet är klart, understryker Rabbe Bergström. Om enskilda jordbrukare skriver kontrakt kan möjligheterna att uppnå avtal fördröjas ytterligare.
Också fjolårets förhandlingar drog ut på tiden, det blev avtal först i mitten av april. Då som nu var det grundpriset man inte kunde enas om.
- På världsmarknaden ser priset ut att vara stabilt och nu försöker alltså industrin dra ut på överenskommelsen i väntan på tecken som skulle sänka världsmarknadspriserna. Vi är mycket besvikna, säger Rabbe Bergström.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab