Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 lördag 4.5.2024
 Grattis Rosa
15.12.2017 / Landsbygdens Folk
ÖSP-verksamhetsledaren har begärt avsked
I mars beviljades Jan-Ove Nyman ett år tjänstledighet från sin tjänst som verksamhetsledare för ÖSP. Men i början av den här veckan begärde han avsked av styrelsen. Orsaken till det extra mötet är att det är fullmäktige som befriar och anställer verksamhetsledaren.
- På mötet får fullmäktige också diskutera hur vi ska gå vidare med anställandet av en ny verksamhetsledare. Det ärendet är inte förberett och nu får vi en principdiskussion om hur fullmäktige vill att styrelsen ska bereda frågan om en verksamhetsledaren, säger Tomas Långgård, styrelseordförande för ÖSP.
Madelene Lindqvist har varit tillförordnad verksamhetsledare sedan Nyman blev tjänstledig den 1 mars. Hon fortsätter vikariatet fram till ÖSP:s fullmäktiges vårmöte nästa år. Enligt Nyman finns ingen dramatik bakom beslutet att begära om avsked.
- Jobbet som verksamhetsledare för ÖSP var det bästa jag haft och var intressant och utmanande. Jag ansökte om tjänstledigt för att kunna koncentrera mig på mina egna affärsidéer, främst gällande fordonsgas. Jag vill inte lämna det på hälft utan vill slutföra det och det betyder att jag inte kan återgå till jobbet vid ÖSP, säger han.

Christoffer Thomasfolk
christoffer.thomasfolk@slc.fi

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab