Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 lördag 4.5.2024
 Grattis Rosa
8.12.2017 / Landsbygdens Folk
SLC:s skogsutskott uppmanar skogsägarna att söka anslag för hållbart skogsbruk
- För den som har åtgärder att utföra i skogen skulle det gälla att ansöka om anslag så fort som möjligt, säger skogsutskottets ordförande Stefan Thölix. Det vore synd om pengarna förblev outnyttjade.
Under slutet av mötet träffade utskottet Karen Wik-Portin och Ari Eini från Skogscentralen för att behandla aktuella ärenden.
- Fortfarande finns det vissa områden där vi har olika synsätt, bland annat angående skogsdatalagen och älgskadevärderingarna. Diskussionen var behövlig och konstruktiv.
Grundavgiften för små föreningar behandlades också på skogsutskottsmötet. Dessutom kunde man konstatera, att Ålands skogsvårdsförening ansökt om medlemskap i SLC, och ansökan godkändes senare av styrelsen.
Under SLC:s fullmäktigemöte ändrades för övrigt instruktionerna för skogsutskottet så, att ÅPF och Ålands skogsvårdsförening får en gemensam representant i SLC:s skogsutskott.
För övrigt konstaterar Thölix att hela skogssektorn väntar på den vidare behandlingen i Bryssel angående direktivet för förnybar energi, RED II.

Andrea Bergman
andrea.bergman@slc.fi

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab