Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 söndag 28.4.2024
 Grattis Ture
16.6.2017 / Landsbygdens Folk
WFO fick ny ordförande

De Jager har under de tre senaste åren fungerat som ordförande för den afrikanska producentorganisationen PAFO. Han är själv jordbrukare och odlar bland annat eukalyptus och avokado. De Jager vill speciellt lyfta fram möjligheten med mobil kommunikation för att hjälpa jordbrukare i sitt arbete.
- Vi har en mäktig struktur i att jordbrukare från hela världen kan kommunicera med varandra i realtid. Den möjligheten fanns inte ens för fem år sedan i de afrikanska länderna. I och med den obegränsade möjligheten att erbjuda och ta emot information har världen plötsligt blivit mycket mindre.
Även klimatförändring och finansiella frågor står på agendan. Inom WFO har det diskuterats mycket hur man kan hitta kontexten där alla jordbrukare kan representeras av organisationen trots väldigt olika bakgrunder.
- De problem vi ska lösa finns på gårdarna, men processen börjar på kontoret. Alla jordbrukare världen över förenas av frågor kring hållbarhet och lönsamhet.
Genom kommunikation kan också jordbruksorganisationerna länder emellan hitta parallella lösningar på sina problem. Den nya teknologin kan dessutom hjälpa I- och U-länder att hitta effektivare former att samarbeta, anser De Jager.

TEXT & FOTO
andrea.bergman@slc.fi

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab