Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 lördag 4.5.2024
 Grattis Rosa
13.2.2017 / Landsbygdens Folk
Avgifterna för förbindelsebåtarna genomförs inte

Bakgrunden till kommunikationsministeriets beslut är den kommande landskapsreformen och den respons som kommit in under beredningsprocessen.
Ansvaret för att ordna förbindelsefartygstrafiken i skärgården övergår från närings-, trafik- och miljöcentralen i Egentliga Finland till landskapen vid ingången av 2019.

Naturligt att överlåta till kommande landskapet
– Målet med landskapsreformen är att öka medborgarnas möjligheter att delta och påverka närtjänsterna. Tjänsterna moderniseras och digitaliseras också. Det är nödvändigt att utveckla transporttjänsterna i skärgården, och vid kommunikationsministeriet fortsätter vi arbetet med att främja digitaliseringen av trafiken och transporterna. Det är dock naturligt att överlåta utvecklandet av förbindelsefartygstrafiken till det kommande landskapet, konstaterar minister Berner.
– Vi har fått värdefull respons under beredningsarbetes gång, och jag tackar befolkningen och företagen i skärgården för en aktiv dialog. Det är viktigt att responsen beaktas då landskapen övertar ansvaret för transporttjänsterna i skärgården, fortsätter ministern.
Kommunikationsministeriet har tillsammans med Trafikverket, Trafi och närings-, trafik- och miljöcentralen i Egentliga Finland förberett ett försök i Skärgårdshavet och Finska viken för transporttjänsterna i skärgården.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab