Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 fredag 3.5.2024
 Grattis Linus
10.2.2017 / Landsbygdens Folk
Man kan anmäla om fjolårets djurantal
i Viputjänsten till och med onsdag

En gård ska göra anmälan om den vill använda djurantalen för att räkna ut djurtätheten för kompensationsersättningens husdjursförhöjning, stöd för svin- och fjäderfähushållning eller husdjursförhöjning i samband med ekologisk produktion. Om gårdens djurtäthet uppfylls med antalet nötkreatur, får, getter och svin behöver ingen anmälan om djurantal göras, eftersom förvaltningen får uppgifterna om djuren direkt från djurregistren.
Jordbrukare som ansökt om ersättning för djurens välbefinnande i fråga om svin eller fjäderfän ska anmäla djurantalet i vilket fall som helst, eftersom ersättningsbeloppet räknas ut på basis av det anmälda djurantalet.

Att observera angående anmälan om djurantalet för broilrar:
I anmälan om djurantal anmäler jordbrukaren antalet broilrar varje månad. Som djurantal anmäls det största av de djurantal som förekom den 1:a–5:e dagen i månaden.
En förutsättning är att det djurantal som anmäls fanns på gården i minst ett dygn. Hela dygnet behöver dock inte rymmas in i perioden den 1:a–5:e dagen i månaden. Det är alltså möjligt att anmäla det djurantal som förekom den första dagen i månaden, även om partiet fördes bort från gården under det dygnet. Jordbrukaren kan också anmäla det djurantal som förekom den femte dagen, även om partiet hade anlänt den dagen.

Ytterligare upplysningar till stödsökande:
Landsbygdsverkets meddelande 11.1.2017
http://www.mavi.fi/sv/om-oss/pressmeddelanden/2013/Sidor/anmalan-om-djurantal-2017.aspx

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab