Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 lördag 27.4.2024
 Grattis Engelbrekt
7.10.2016 / Landsbygdens Folk
Åländska fjolårsstöd börjar betalas ut nästa vecka
Men han påpekar att det blir ett uppehåll i utbetalningarna efter den 15 oktober eftersom Landsbygdsverket då i samband med ett nytt verksamhetsår ska uppdatera sina betalningssystem.
- Hur länge arbetet med uppdateringarna tar vet vi däremot inte.
Bland åländska jordbrukare finns uppfattningen att det inte enbart är Landsbygdsverkets fel att de åländska stödutbetalningarna dröjer eftersom det var samma sak också i fjol höstas. Men Högman säger att det i så fall är fråga om "gissningar som jordbrukarna inte kan veta någonting om". Han förklarar att Landsbygdsverket hållit med på programmering av sina datasystem "ända tills nu".
- När det jobbet blev klart finns det vissa uppgifter som vi först måste registrera, men försenade utbetalningar har hittills aldrig berott på landskapsregeringen, säger Högman.
Han hoppas att landskapsregeringen senare under hösten också ska kunna ta i bruk nya datasystem för ansökningar om investeringsstöd via dataprogrammet Hyrrä.
- Då kan ansökningarna göras direkt i Hyrrä och pengar för beviljade projekt betalas ut efterhand som stödbesluten fattas, berättar Högman.

Rolf-Lennart Witting
witting@aland.net

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab