Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 tisdag 30.4.2024
 Grattis Mirjam
22.1.2016 / Landsbygdens Folk
Finland diskuterar djurbidrag och sanktioner med Hogan i mitten av februari
På frågan om kommissionärens förhållningssätt låter han förstå att Finland åtminstone inte har fått utskällningar.
Kimmo Tiilikainen tror i alla fall inte på snabba lösningar med lättnader av sanktionerna under mellangranskningen av den gemensamma jordbrukspolitiken 2018.
- Det finns ganska många detaljer som borde rättas till, vi måste nog samla ihop alla åtgärder och försöka ta upp dem som en helhet, säger han. Vi måste bereda oss på att det tar tid att få till stånd förändringar, i synnerhet som det också finns många andra länder med var sin agenda inför mellangranskningen.
I fjol mot hösten började följderna av de skärpta sanktionerna i EU:s djurbidrag komma till allmän kännedom. Det visade sig dessutom att sanktionerna skulle träda i kraft retroaktivt från och med början av 2015.
Medan jordbrukarna tidigare drabbats av stödminskningar enligt det antal dagar som anmälningar om djurbesättningen till djurregistren försenats, förkastas numera hela djuret som stödberättigat för ett år. Dessutom minskas stödet också för andra djur beroende på andelen förkastade djur av den samlade besättningen.
I fall den förkastade andelen överstiger 20 procent förlorar gården hela det aktuella stödet.
Närmare jul slog ministeriet i alla fall fast att det inte drabbar stödet till andra djur om ett djur förkastas. Beslutet är i vilket fall som helst ett undantag som gäller bara för 2015. - MG

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab