Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 lördag 4.5.2024
 Grattis Rosa
27.11.2015 / Landsbygdens Folk
Ont om tid och pengar utmaning i nationella stödpaketet
Resten av de 3,9 miljonerna skulle drabba det nordliga stödet.
- Dessutom undervärderade vi volymen på C-områdets husdjursproduktion i år, vilket leder till att årets nationella inkomststöd överskrids med 3,8 miljoner.
Det här betyder att det nationella stödet nästa år står inför en beskärning på sammanlagt närmare 8 miljoner euro, varav närmare 6 miljoner på C-området.
En ytterligare utmaning är att EU:s produktionskopplade stöd till nötsektorn på C-området minskar med sammanlagt två miljoner 2016.

Förhandlingarna fortsätter i december
- Vad gäller tidtabellen så har vi traditionellt haft ett stödpaket färdigt för SLC:s fullmäktige att ta ställning till kring månadsskiftet november-december, sade Holger Falck vidare. I fjol råkade vi emellertid första gången i den situationen att vi föredrog att vänta på att åtminstone riksdagens finansutskott skulle överlåta sitt betänkande om statsbudgeten och förhoppningsvis leta fram mera pengar till det nationella stödet innan vi tog slutgiltig ställning. Sista förhandlingen var 17 december.
- Också i år är det skäl att vänta på budgeten, fortsatte Holger Falck.
Thomas Blomqvist, NSP, kunde berätta att finansutskottet torde ha behandlat färdigt budgeten kring 10 december. Det är kutym att finansutskottets förslag går igenom i riksdagen som sådant.
Eftersom beredningen därmed är på hälft hade alltså fullmäktige inget paket att besluta om på sitt möte i måndags. På förslag av fullmäktigeordförande Stefan Thölix fick dock SLC:s styrelse fullmakt att ta ställning till om stödpaketet kan godkännas eller inte.
På Martin Edmans (ÖSP) förslag bör styrelsen vara enhällig i frågan.

Micke Godtfredsen
micke.godtfredsen@slc.fi

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab