Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 lördag 4.5.2024
 Grattis Rosa
27.2.2015 / Landsbygdens Folk
Ta ställning till SLC:s nya strategi
I höstas valdes Kronqvist till ordförande för en arbetsgrupp som håller på att bereda SLC:s nya strategi. Ett dokument med tyngdpunktsområden som centralförbundet ska fokusera på fram till 2022. Arbetsgruppen har förutom Kronqvist (ÖSP) bestått av Anders Lillandt (ÖSP), Anna Alm (NSP), Thomas Lindroth (ÅSP) och Jonas Lundberg (ÅPF). Gruppen har sammanträtt flera gånger och har också diskuterat med SLC:s ordförande Holger Falck och verksamhetsledare Johan Åberg. Centralförbundets informatör Antonia Husberg har också varit aktivt involverad i arbetet.
- Målet har varit att hitta teman som är och kommer att vara viktiga i framtiden. Utifrån diskussionerna har vi sammanställt fyra tyngdpunktsområden och de är marknad, politik, kompetens och sociala frågor, säger Kronqvist.
De fyra tyngdpunktsområden som ingår i den nya strategin är preliminära och på utlåtanderunda på alla nivåer inom centralförbundet. Strategin läggs nu ut på SLC:s extranet där alla medlemmar som vill kan ta del av den och kommentera. Nya tyngdpunktsområden kan tilläggas om fältet så önskar.
Strategiarbetsgruppens förslag till ny strategi för SLC finns till påseende och för kommentarer på SLC:s medlemsnät och i den slutna gruppen "SLC Strategi 2022" på Facebook. Lokalavdelningarna och intresserade medlemmar kan ta del av strategin genom att logga in på medlemsnätet och klicka sig fram till Värt att veta och där Strategi 2022-mappen.
Kommentarer kan sändas per e-post till adressen strategi@slc.fi senast 30.6.2015. Man kan även på Facebook be om att få gå med i gruppen SLC Strategi 2022. Lokalavdelningsstyrelsemedlemmar som är aktiva på Facebook kommer även att få inbjudan att gå med i gruppen, där man kan ge sina kommentarer direkt i det så kallade Facebookflödet.
Inputen från lokalavdelningarna och medlemmarna är värdefull. Strategin ska styra arbetet i hela organisationen framöver. Strategiarbetsgruppen uppmanar lokalavdelningarna och medlemmarna att bekanta sig med förslaget: Speglar den de frågor som är viktiga för er?
Observera att strategin är ett övergripande styrdokument. De konkreta åtgärderna ingår i handlingsplanen.
Strategin är under våren även på utlåtanderunda till SLC:s utskott och strategiarbetsgruppen kommer i augusti att behandla alla kommentarer som skickas in och som lämnas på Facebook. På hösten kommer strategin att behandlas i förbunden och i november av Kongressen. Strategin skall till slutlig behandling i SLC:s fullmäktige på våren 2016.
Meningen är att den nya strategin ska fastställas av SLC:s fullmäktige på våren nästa år. Strategin "Vision 2022 - Vi skapar landet" ska vara i kraft åren 2016-2022.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab