Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 lördag 4.5.2024
 Grattis Rosa
26.2.2015 / SLC
Mavi: Krisstöd för svinhushållning kan sökas i mars
Pressmeddelande. Publicerad: 26.02.2015 kl. 09:36 
Maaseutuvirasto/Landsbygdsverket

Jordbrukare som bedriver svinhushållning kan i mars ansöka om krisstöd för svinhushållning. Krisstödet kan senast 23.3 sökas hos kommunens landsbygdsnäringsmyndighet på pappersblankett 460.
 
I anvisningarna för ansökan om nationella husdjursstöd år 2015 berättas det närmare om stödvillkoren och ansökningen om stöd. Landsbygdsverket kommer att publicera anvisningarna i slutet av februari.
 
Syftet med krisstödet är att mildra de följder för svinhushållningen som det ryska förbudet mot import av griskött har. Högst 3,7 miljoner euro kan beviljas i krisstöd. Krisstödet utgör ett de minimis-stöd inom jordbrukssektorn, vilket innebär att högst 15 000 euro kan beviljas per sökande. Om sökanden har fått andra de minimis-stöd under de tre senaste skatteåren, minskas krisstödet med beloppet av dem.
 
Krisstödet graderas i fyra olika stödnivåer utgående från svingårdarnas storleksklasser. Gårdens storleksklass bestäms på basis av det genomsnittliga antal suggor och slaktsvin som sökanden enligt svinregistret hade i sin besittning under räkningsdagarna i september–december 2014.
 
Tilläggsuppgifter från Landsbygdsverket:
Överinspektör Pia Mattila
tel. 0295 31 2442
fornamn.efternamn@mavi.fi
 
Landsbygdsverket (Mavi) verkställer jordbrukarstöd, företags- och projektstöd för landsbygden samt marknadsstöd kundorienterat och utvecklar förvaltningsservicen. Vi handleder, råder och utbildar NTM-centralerna, kommunernas samarbetsområden och de lokala aktionsgrupperna som betjänar våra kunder. Vi ansvarar för användningen av nationella stödmedel och medel ur EU:s jordbruksfond och landsbygdsfond. Mavi är det utbetalande organet i Finland. Vi administrerar årligen EU-stöd och nationella stöd till ett sammanlagt belopp på över två miljarder euro.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab