Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 tisdag 30.4.2024
 Grattis Mirjam
30.1.2015 / Landsbygdens Folk
Djuraktivister jublade då tjur dödade bonde
Djurrättsorganisationen Animal Peace lade ut nyheten på sin hemsida där tjuren firades som en "frihetens hjälte". Djuret hade äntligen gjort uppror. Vi önskar att fler djur ska följa exemplet, skrev Animal Peace, som betecknade bonden som "en slavdrivare".
Den regionala producentföreningen vill inte tolerera djurrättsaktivisternas utspel. Med samtycke av den avlidnas änka valde man att polisanmäla händelsen, som har fått stor uppmärksamhet i pressen.
Djurskyddet har nått en ny dimension om det elementära människovärdet inte längre beaktas. Man har överskridit alla gränser för god smak, säger föreningens ordförande Helmut Dresbach.
Producenterna anser att djurrättsorganisationen har gjort sig skyldig till förtal av avliden. Enligt lagen kan detta sanktioneras med upp till två års fängelsestraff.
Animal Peace ser ingen orsak att skämmas. Organisationen hänvisar till yttrande- och pressfriheten och anser att budskapet är politiskt och inte personligt. Polisanmälningen är ett uttryck för en hetskampanj från producenterna, anser aktivisterna.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab