Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 tisdag 30.4.2024
 Grattis Mirjam
28.1.2015 / SLC
Mavi: Organisationer kan ansöka om att få dela ut EU:s livsmedelsbistånd
Ansökningstiden för partnerorganisationer som vill dela ut EU:s livsmedelsbistånd har börjat. Partnerorganisationerna är medborgarorganisationer och andra organisationer som arbetar bland dem som har det sämst. Deras uppgift är att gratis dela ut livsmedel som de fått via Finlands operativa program för bistånd till dem som har det sämst ställt. Dessutom utför partnerorganisationerna kompletterande åtgärder som bidrar till ökad social delaktighet för dem som har det sämst, eller ger information om sådana åtgärder.
 
I den första fasen väljer Landsbygdsverket de partnerorganisationer som delar ut livsmedelsbistånd åren 2015–2016.  Under perioden distribueras livsmedel till partnerorganisationerna i tre omgångar: hösten 2015, våren 2016 och hösten 2016.
 
Ansökningstiden för partnerorganisationerna är 26.1.–20.2.2015. Ansökningen ska innehålla partnerorganisationens bedömning av vilka slags livsmedel och hur stora mängder livsmedel som behövs under perioden.
 
Landsbygdsverket beslutar under våren vilka partnerorganisationer som väljs. Efter att livsmedelsleverantörerna konkurrensutsatts och livsmedelsmängderna preciserats bestäms vilka mängder och vilka livsmedel som distribueras till partnerorganisationerna. Den första distributionen av livsmedel ordnas troligen efter sommaren, under förhösten 2015.
 
Landsbygdsverket fungerar som förvaltningsmyndighet för programmet.  Mavi sköter centrerat om upphandlingen av de mellanlagrings- och transporttjänster som behövs för distribution av livsmedel till partnerorganisationerna.
 
Europeiska kommissionen fastställde den 16 december 2014 Finlands operativa program för bistånd till dem som har det sämst. Genom programmet verkställs det livsmedelsbistånd som genomförs med stöd av den europeiska fonden för bistånd till dem som har det sämst ställt i Finland under programperioden 2014–2020.
 
Ytterligare uppgifter: 
Överinspektör Sari T. Niemi
0295 31 2362
ruoka-apu(at)mavi.fi
 

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab