Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 tisdag 30.4.2024
 Grattis Mirjam
2.1.2015 / Landsbygdens Folk
Grekland måste återbetala EU-stöd
Irland ska återbetala 1,06 miljoner euro till följd av felaktigheter i stöden för frukt och grönsaker. Slovakien ska betala 8,70 miljoner euro som EU hade beviljat som stöd för att riva en silo i en gammal sockerfabrik. Ifrågavarande silo står fortfarande kvar.
Det med avstånd största beloppet återkrävs av Grekland. Den grekiska staten måste betala sammanlagt 92,86 miljoner euro. Därav faller 88,96 miljoner euro för brister i LPIS-systemet för identifiering av jordbruksskiften.
Kommissionen har i flera års tid påtalat Greklands fortsatta problem och felaktigheter i samband med registreringen av den stödberättigade arealen. Upprepade kontroller de senaste tre åren visar att LPIS-systemet ännu inte fungerar ordentligt.
I december förlorade kommissionen tålamodet med Grekland. Kommissionen strök direkt 17 miljoner euro ur Greklands CAP-stöd. Det var första gången som kommissionen använde sig av denna möjlighet i budgetförvaltningen.
Kommissionen måste däremot gottskriva Grekland med 21,34 miljoner euro för ett vinodlingsstöd som EU inte ville betala. Grekland överklagade beslutet i EU-domstolen och fick rätt.
Följaktligen kommer Grekland denna gång undan med en räkning på 66,79 miljoner euro som ska betalas till Bryssel.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab