Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 torsdag 2.5.2024
 Grattis Vivian, Vivi
30.5.2014 / SLC
JSM: Stöd för program för informationskampanjer och säljfrämjande åtgärder kan sökas fram till 30.9.2014
De EU-delfinansierade programmen för informationskampanjer och säljfrämjande åtgärder för jordbruksprodukter är 1–3 år långa kampanjer som riktas till EU:s inre marknad och tredjeländer. Syftet med programmen är att öka medborgarnas kunskaper om produkterna, främja åtgången av produkterna och öppna marknader för jordbruksprodukter utanför Europa. Europeiska gemenskapen och finska staten finansierar programmen tillsammans. Ansökningstiden för programmen är 1.6.2014–30.9.2014.

Godkända produkter i program som riktas till den inre marknaden är exempelvis ekologiska produkter, färska frukter och grönsaker, beredda frukt- och grönsaksprodukter, fröoljor, honung, fårkött och mjölk och mjölkprodukter. I program som riktas till tredje länder godkänns ytterligare exempelvis nöt- och svinkött, högklassigt fjäderfäkött samt beredda spannmåls- och risprodukter.

Programförslag kan lämnas av organisationer som representerar produktområdet eller produktområdena i fråga eller av branschorganisationer, till exempel allmännyttiga registrerade föreningar. Till programmets verkställare utses efter konkurrensutsättning ett eller flera företag, i allmänhet en reklambyrå. För konkurrensutsättningsförfarandet i anslutning till valet av verkställare ska man reservera cirka fem månader.

EU:s finansieringsandel är 50 procent, finska statens andel 20 procent och den sökande organisationens självfinansieringsandel 30 procent av programmets kostnader. Undantaget är program för marknadsföring av frukter och grönsaker som riktas till skolelever, som gemenskapen finansierar med en andel om 60 procent av kostnaderna.
I första hand önskas programförslag om ekologiskt producerade produkter, levande växter, blomsterodlingsprodukter och mjölkprodukter. Dessutom önskas programförslag om produkter som har skyddad ursprungsbeteckning (SUB), skyddad geografisk beteckning (SGB) eller som ingår i ordningen traditionell specialitet (GTS) eller fakultativa kvalitetstermer.
 
Ytterligare information från Landsbygdsverket:
Enhetsdirektör Maarit Mukkala, 0295 31 2360
Överinspektör Päivi Vaismaa, 0295 31 2365
fornamn.efternamn(at)mavi.fi
 

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab