Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 onsdag 1.5.2024
 Grattis Valborg
23.5.2014 / Landsbygdens Folk
Jord- och skogsbruksidkare kan få obefogade debiteringsbeslut från skatteförvaltningen
- Vi kunde inte införa alla periodskattedeklarationer i skatteförvaltningens databas, eftersom det fanns brister i deklarationsuppgifterna. Den optiska läsningen kunde inte identifiera skannade pappersdeklarationer eftersom de saknade viktiga individualiseringsuppgifter, t.ex. personbeteckningen eller företagets FO-nummer, berättar överinspektör Riitta Kekäläinen från skatteförvaltningen.
En del av periodskattedeklarationerna har blivit registrerade för fel skatteår, eftersom deklarationsblanketten har varit avsedd för ett tidigare skatteår.
- Om du vill lämna in din periodskattedeklaration på papper kolla att du använder en blankett som är avsedd för det rätta skatteåret, påpekar Kekäläinen.
Skatteförvaltningen råder dem som har använt en deklarationsblankett för ett fel år att kontakta skattebyrån för sin hemkommun.
- Periodskattedeklarationen ska hänföras till det rätta året. Det kan göras endast på skattebyrån, säger Kekäläinen.
Om din deklaration saknar individualiseringsuppgifter måste du lämna periodskattedeklarationen på nytt. Det behändigaste sättet är att lämna in den elektroniskt på webbtjänsten skattekonto. Inloggningen i webbtjänsten sker med nätbankkoder eller med en Katso-kod.
- Vi rekommenderar att deklarationen lämnas in elektroniskt, eftersom fel av det här slaget inte kan förekomma i webbtjänsten. Om du glömmer att ange en obligatorisk uppgift får du ett meddelande om det.
Den som fått ett obefogat beslut om debitering enligt uppskattning bör skicka en fritt formulerad ansökan till skattebyrån för sin kommun om att den obefogade debiteringen enligt uppskattning ska upphävas. Beskriv i din ansökan hur och när du har lämnat in den första periodskattedeklarationen till Skatteförvaltningen.
- Vi beklagar det extra besvär som förorsakats våra kunder, säger Kekäläinen.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab