Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 torsdag 2.5.2024
 Grattis Vivian, Vivi
9.5.2014 / Landsbygdens Folk
Cioloș har intresse av förlängt mandat
Italienaren Paolo De Castro gäller inofficiellt som ett hett namn i diskussionen om nästa agrarkommissionär. Han är ordförande för parlamentets jordbruksutskott och en av de starka krafterna bakom armbrytningen om CAP-reformen.
Dacian Cioloș säger emellertid inte nej till en fortsättning som kommissionär för EU-jordbruket. Han kan tänka sig en ny mandatperiod ifall valet skulle falla på honom, sade Cioloș vid ministermötet i Aten.
I så fall måste Rumäniens regering igen göra anspråk på agrarsektorn och nominera Cioloș som kandidat. Rumäniens president Traian Basescu har redan argumenterat för en fortsättning.
Enligt Basescu är agrarkommissionären en av de mest eftertraktade portföljerna inom kommissionen och Cioloș anses vara lämplig för jobbet.
I sista hand är det EU-kommissionens ordförande som utser sitt manskap. De två starkaste kandidaterna för posten är Luxemburgs förre premiärminister Jean Claude Juncker och EU-parlamentets nuvarande talman, tysken Martin Schulz.
Juncker representerar det konservativa blocket medan Schulz är socialdemokrat. Valutgången avgör vilken av de två som utses till ordförande för kommissionen.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab