Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 fredag 3.5.2024
 Grattis Linus
29.4.2014 / SLC
Kosläpp på Bryggars 10.5 och Optima Lannäslund 17.5

















Foto: Mia Wikström



Även i vår ordnas kosläpp på olika håll i landet. I samarbete med Valio, Länsi-Maito, NSP, NSL och SLC hålls kosläpp lördagen den 10.5 kl 10-13 på Johan Wasströms mjölkgård Bryggars i Svartå, Raseborg. Korna släpps ut på bete kl. 10.30 och 11.30. Ladugården med två mjölkningsrobotar är byggd år 2010 och på gården finns 135 kor och lika många ungdjur. Dessutom har gården bl.a. vall- och spannmålsodling.

Besökarna får bekanta sig med mjölkproduktionen, djuren, ladugården och mjölkningsrobotarna. Arrangörerna informerar om mjölkproduktion och på plats finns även kaffe-, våffel- och korvförsäljning samt smakprov.

Lördagen den 17.5 kl 10-14 ordnas kosläpp på Optima Lannäslund 1 i Jakobstad i samarbete mellan Optima, Maitosuomi, Valio, ÖSP och ÖSL. Korna släpps ut på bete kl. 11 och under dagen kan besökarna bekanta sig med mjölkproduktionen i undervisningsladugården, fåren, kalvarna och andra smådjur. På plats finns många övriga aktiviteter, t.ex. ponnyridning/-körning, traktorrally, traktorkörkortsinformation, produktinformation, och smakprov. Gratis non-stop busstransport trafikerar mellan Jakobstads torg- Trädgårdsgatan - Lannäslund med början från kl. 9.45. Det finns möjlighet att köpa köttsoppa i skolans matsal och på plats finns även korvgrillning och kaffeservering.

Mjölkproducenterna är likaså välkomna till evenemanget, där man träffar konsumenter och kan berätta för dem om mjölkproduktion, djurens skötsel och betesgång.

Evenemangen är tvåspråkiga. På Valios webbsidor www.valio.fi/laitumelle kan man följa med arrangemangen.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab