Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 torsdag 2.5.2024
 Grattis Vivian, Vivi
24.1.2014 / Landsbygdens Folk
Svensk mjölk utslagen ur S-kedjan
Valios Hyvä suomalainen arkimaitojuoma (God finländsk vardagsmjölkdryck) utvecklades för att kunna konkurrera på marknaden och erbjuda ett förmånligt inhemskt alternativ, berättar Tuomas Salusjärvi, affärsenhetschef för Valio. Produkten har en stabiliserad proteinnivå på tre procent, vilket gör att den måste kallas mjölkdryck, men också kan säljas billigare än konventionell mjölk.
- Varje butiksgrupp bestämmer förstås själv sitt urval som Valio inte kan påverka. Däremot hoppas vi att konsumenten hittar vår produkt på så många försäljningsställen som möjligt.
Produktidén har enligt Salusjärvi funnits länge hos Valio.
- Förra gången togs ämnet upp stort inom Valio under den ekonomiskt turbulenta tiden 2009. Under sämre ekonomiska lägen ökar försäljningen av förmånligare produkter och ämnet lyfts fram igen. Nu har det ekonomiska läget igen varit liknande som under 2009 och priset påverkar konsumentbeteendet mera än vanligt.
Det återstår att se hur drycken tas emot av konsumenterna. Om mjölkdrycken inte säljer försvinner den snabbt ur sortimentet, påpekar Salusjärvi.
- Priset är inte den avgörande faktorn för alla konsumenter. Därför strävar vi till att erbjuda en produkt för alla konsumentgruppers inköpsbehov. Jag tror inte att en enskild produkt kan få till stånd en särskilt stor förändring på hela mjölkmarknaden, utan man måste alltid se på helheten.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab