Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 torsdag 2.5.2024
 Grattis Vivian, Vivi
17.1.2014 / Landsbygdens Folk
Kina importerar mjölk i oförminskad omfattning
Under senaste år ökade Kinas import av mjölkprodukter med 28 procent. Det finns många skäl att anta att trenden fortsätter. Befolkningen ökar snabbt, urbaniseringen fortsätter och befolkningens inkomster stiger. Dessutom ökar ständigt intresset för livsmedlens kvalitet.
De amerikanska analytikerna medger att Kinas inhemska mjölkproduktion också fortsätter att öka. Men bristen på kapacitet är närmast kronisk, eftersom produktionen inte kan hålla jämna steg med konsumtionsökningen.
En växande befolkning och förändrade matvanor i de större städerna skapar ett enormt sug efter mjölk. Efterfrågan fortsätter att växa snabbare än den lokala produktionen och skapar ett fortsatt behov av import, skriver USDA.
Kinas import av skummjölkspulver väntas öka med femton procent till 230.000 ton år 2014. Senaste år ökade importen med fjorton procent. Enligt USA-rapporten kan importen av ost öka med sexton procent till närmare 45.000 ton.
Den kinesiska efterfrågan på dryckesmjölk väntas öka ännu snabbare. De amerikanska analytikerna utgår från att importbehovet detta år kan växa med hela 67 procent. Detta beror på att UHT-mjölk är en ny trend i de kinesiska städerna.
Pastöriserad mjölk och hållbar UHT-mjölk är en av de snabbast ökande produktsegmenten på den kinesiska marknaden. Priset på mjölk i Kina är 60 procent högre än världsmarknadspriset, fastslår USDA.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab