Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 fredag 3.5.2024
 Grattis Linus
9.9.2013 / SLC
LPA & SLC: Främja ditt välmående – anmäl dig till höstens konditionskurs
Vill du främja ditt eget välmående, din hälsa och orka bättre i arbetet? Vill du stärka motivationen och möjligheterna att inverka på din hälsa? Då är det dags att anmäla sig till kursen Kraftkällor i vardagen, som ger bra redskap och tips för motion och hälsa i vardagen för lantbrukare. Anmälningstiden pågår till 27 september.

Kursen ordnas för andra gången i höst i samarbete mellan LPA och SLC. Programmet består av mångsidiga fysiska aktiviteter, konditionstest och avslappningsövningar. Som motionsform får man pröva på bl.a. stavgång, sportgrenar ute i naturen, vattenträning och träning i konditionssal. Föreläsningar och diskussioner med arbetslivsexpert om egna kraftkällor, där man bl.a. diskuterar stresshantering, från drömmar till verklighet samt mål och planer i livet. Även information om socialskyddsfrågor ingår i programmet. Helpension med lunch- och middagsbuffé ingår i priset.

Kursen öppen för alla intresserade

Kursen, som ordnas på Avire Sjundeå i västra Nyland, är öppen för både yngre och äldre lantbruksföretagare från alla regioner. Högst 16 deltagare ryms med och man antas i anmälningsföljd. Kursen är indelad i två perioder och en uppföljning. Period 1 pågår 28–31.10.2013, period 2 pågår 24–26.3.2014 och kursen avslutas med en uppföljningsperiod 29.9–1.10.2014.

Rehabiliteringspenning, avdrag i beskattning och vikariehjälp

Om man söker till kursen via företagshälsovården kan man få FPA:s rehabiliteringspenning, som räknas ut på basen av företagarens LFÖPL-arbetsinkomst. Då man söker till kursen via företagshälsovården kan man dra av sin andel i lantbruksbeskattningen. Om alla andra villkor uppfylls, kan man få vikariehjälp under en rehabiliteringskurs som företagshälsovården godkänt. Den lokala enheten för avbytarverksamheten avgör rätten till vikariehjälp.

Priset för period 1 (3 dygn) och period (2 dygn) är 820 euro per person med helpension och uppföljningsperiodens kurspris är 330 euro per person med helpension.

Anmälan senast den 27.9 till den egna företagshälsovården eller till Maritta Karppinen, tel. 050 462 1071 eller maritta.karppinen(at)avire.fi. Programmet och mera information hittas i kursbroschyren nedan. 




Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab