Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 lördag 4.5.2024
 Grattis Rosa
30.8.2013 / Landsbygdens Folk
Åländska odlare ställs mot varandra i nya LBU-programmet
På måndagskvällen hade ÅPF:s styrelse möte för att slå fast sina synpunkter som vikarierande vd Henry Lindström sammanställer. Han har också varit med när de flesta av förbundets utskott har gått igenom landskapsregeringens föreslag.
- Men utskotten har fritt fått formulera sina åsikter, säger Lindström.
Alla yttranden är skarpt kritiska, men Lindström konstaterar också att det i nya LBU-programmet finns punkter som ställer "odlare mot varandra", vilket medfört att det finns vissa motstridigheter i ÅPF-utskottens utlåtande.
- Dels handlar det om nivån på LFA-stödet, men också om stöden som riktas till husdjursproducenter men går via åkermark. Där föreslås stöd åt vallodlare, men exempelvis inte åt potatisodlare, förklarar Lindström.
ÅPF:s ekologiska utskott och ungdomsutskottet har formulerat sina remissyttranden helt på egen hand, medan Henry Lindström varit med när de övriga utskottens gått igenom det föreslagna LBU-programmet.
Förbundets marknadsföringsutskottet har gett ett gemensamt utlåtande tillsammans med skogs- och energiutskottet, medan övriga utskott lämnar in separata yttranden.
Dessa utskott är husdjursutskottet, kvinnoutskottet, mark- och miljöutskottet, potatisodlarutskottet, spannmålsutskottet samt specialodlarutskottet.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab