Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 lördag 4.5.2024
 Grattis Rosa
7.8.2013 / SLC
SLC:s skolkampanj fortsätter under hösten
SLC har under skolåret 2012-2013 genomfört en skolkampanj riktad till grundskolor i Svenskfinland och på Åland. Kampanjen fortsätter och vi erbjuder informationsmaterial och bondebesök till skolor under hösten. Genom skolkampanjen vill SLC informera elever om matens väg från jord till bord och livet på bondgården. SLC upplever det som viktigt att barnen får en förståelse för matens ursprung och att det är viktigt att vi i Finland själva kan producera råvaror och livsmedel.

Besök av jordbrukare och informationsmaterial
Skolkampanjen erbjuder de övre klasserna i grundskolorna möjlighet att få besök av en lantbrukare som under en lektion (45 minuter) berättar om jordbruket i Finland, arbetet på gården och överräcker material om växtodling och djurhållning. Informationsmaterial erbjuder SLC i form av broschyrerna Djuren på gården och Från jord till bord samt olika affischer om matens väg från jord till bord som på ett pedagogiskt sätt beskriver olika råvarors väg genom livsmedelskedjan.

Information om affischerna, broschyrerna och kampanjen hittas på SLC:s webbsida www.slc.fi/skolkampanj.asp. Materialet kan kostnadsfritt laddas ner och läsas på läsplatta eller dator. Det tryckta materialet kan även kostnadsfritt beställas från SLC:s kansli på adressen info@slc.fi eller tel. 09 5860 460. Observera att materialet beroende på paketets storlek antingen levereras som brev till skolan eller som paket, som mottagaren hämtar från posten!

Vill er skola få besök av en bonde?
Skolor som är intresserade av att få besök av en lantbrukare kan kontakta SLC:s regionala landskapsförbund eller en lokalavdelning om skolan känner till avdelningen på orten. Tillsammans kommer ni sedan överens om arrangemangen kring skolbesöket.

-Österbottens svenska producentförbund ÖSP: tel. 06 318 9200, osp@slc.fi

-Nylands svenska producentförbund, NSP: tel. 09 601 588, nsp@slc.fi

-Åbolands svenska lantbruksproducentförbund, ÅSP: tel. 02 423 720, asp@slc.fi

-Ålands producentförbund, ÅPF: tel. 018 329 840, henry.lindstrom@landsbygd.ax



Brödets väg är en av sex affischer om matens väg som SLC erbjuder


Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab