Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 lördag 4.5.2024
 Grattis Rosa
2.8.2013 / Landsbygdens Folk
Spannmålströskandet börjar
Regnmängderna under sommaren har varierat mycket regionalt och därför varierar även skördemängderna gårdarna emellan mycket. Vid kustområden i södra Finland, i sydvästra Finland och Kymmenedalen har växtbestånden lidit av torka när regnmängderna i juli ställvis blivit t.o.m. vid 20 procent av de normala regnmängderna i juli. På en del gårdar i södra Finland och i norra Finland har man åter fått mera regn än normalt.
Tröskandet av råg inleds denna vecka i Nyland, Egentliga Finland, södra Karelen och norra Savolax och på övriga områden i landet nästa vecka. Tröskandet av höstvete inleds denna vecka i Nyland och på övriga områden i södra Finland nästa vecka. Höstveteskörden uppskattas till mängden bli mindre än normalt i stora delar av landet. Till kvaliteten väntas höstveteskörden bli nöjaktig och ställvis t.o.m. god.
Även tröskandet av vårspannmål inleds. Först tröskas tidigt korn denna vecka i Nyland och Egentliga Finland. Tröskandet av tidiga flerradiga korn börjar nästa vecka från söder till norra Österbotten. Tröskandet av tidigt havre inleds denna vecka i Nyland och nästa vecka i Egentliga Finland och på de allra gynnsammaste områden i södra Österbotten.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab