Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 lördag 4.5.2024
 Grattis Rosa
23.5.2013 / SLC
Kraftkällor i vardagen–kurs för lantbrukare startar i oktober
Kursen Kraftkällor i vardagen ordnas för andra gången i höst i samarbete mellan LPA och SLC. Genom att ordna kursen vill arrangörerna befrämja lantbrukarnas välmående och hälsa samt stärka motivationen och möjligheterna att inverka på den egna hälsan. Kursen ger bra redskap och tips för motion, hälsa och bra kost i vardagen för lantbrukare.

Programmet består av mångsidiga fysiska aktiviteter, konditionstest och avslappningsövningar. Som motionsform får man pröva på bl.a. stavgång, sportgrenar ute i naturen, vattenträning och träning i konditionssal. Tanken är att var och en deltagare ska hitta en lämplig träningsform. Föreläsningar och diskussioner med arbetslivsexpert om att hitta de egna kraftkällorna och där man bl.a. diskuterar stresshantering, från drömmar till verklighet samt mål och planer i livet är också en del av kursinnehållet. Även information om socialskyddsfrågor ingår i programmet. Helpension med lunch- och middagsbuffé ingår i priset.

Kursen, som ordnas på Avire Sjundeå i västra Nyland, är öppen för och riktar sig till både yngre och äldre lantbruksföretagare från alla regioner. Högst 16 deltagare ryms med och man antas i anmälningsföljd.

Kursen är indelad i två perioder och en uppföljning:
Period 1: 28–31.10.2013
Period 2: 24–26.3.2014
Uppföljningsperiod 29.9–1.10.2014


FPA:s rehabiliteringspenning: Man kan ansöka om FPA:s rehabiliteringspenning då företagshälsovården godkänt rehabilitering.

Betalning och avdragsrätt i beskattningen: Lantbruksföretagaren betalar sin andel periodvis direkt till Avire. Då man ansökt till kursen via företagshälsovården, kan man avdra sin andel i lantbrukets beskattning.

Avbytarservice: Om alla andra villkor uppfylls, kan man få vikariehjälp under en rehabiliteringskurs som företagshälsovården godkänt. Den lokala enheten för avbytarverksamheten avgör rätten till vikariehjälp.

Priser:
Period 1 (3 dygn) + period (2 dygn): 820 €/person med helpension
Uppföljningsperioden: 330 €/person med helpension

Anmälan: senast en månad före kursstart antingen till den egna företagshälsovården eller till Maritta Karppinen, tel. 050 462 1071 eller maritta.karppinen@avire.fi.


Kursprogrammet hittas i broschyren här nedan (pdf) eller i blädderversion (flash)


Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab