Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 söndag 5.5.2024
 Grattis Ulrik
10.5.2013 / Landsbygdens Folk
Kinesiskt lammkött var råtta och räv
Under en period av tre månader upptäckte de kinesiska myndigheterna mer än 380 köttbedrägerier. Bland annat har 63 personer i Shanghai och Wuxi köpt upp kött från råttor, rävar och mårdar. Köttet har behandlats med gelatin och färgämnen för att säljas vidare som lammkött. Köttet har saluförts av torghandlare i provinserna Jiangsu och Shanghai.
Kinesiska inspektörer har också påträffat nöt- och lammkött som i själva verket härstammade från ankor. Köttet innehöll höga halter av E.coli-bakterier och utgjorde en allvarlig risk för konsumenternas hälsa.
Efterfrågan på kött har ökat snabbt i Kina och branschen erbjuder goda möjligheter för mindre nogräknade företagare att tjäna snabba pengar. Det kinesiska rättsväsendet vill nu stävja den kriminella verksamheten genom skärpta straff. Kinas högsta domstol offentliggjorde senaste vecka nya anvisningar för sanktioner i samband med livsmedelsbedrägerier.
Enligt domstolen har antalet utredningar som hänför sig till livsmedelsfusk ökat snabbt. År 2010 behandlade domstolen 80 fall. Senaste år bokfördes redan 861 fall.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab