Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 söndag 28.4.2024
 Grattis Ture
5.3.2013 / SLC
Mavi: Förskott på husdjursstöd kan sökas i Viputjänsten fram till 22.3
Ansökan om förskott på nationella husdjursstöd fortsätter fram till 22.3.2013 kl. 23.59 i Viputjänsten på adressen https://vipu.mavi.fi. Hittills har cirka 800 gårdar lämnat in sin ansökan om förskott på webben. Anvisningarna för ansökan om nationella husdjursstöd 2013 har postats till gårdarna och de finns också att få på webbadressen www.suomi.fi/lomakkeet med sökordet mavi139.

Förberedelserna inför vårens samlade stödansökan pågår. Närmare tvåtusen gårdar har redan gjort registreringar av bas- och jordbruksskiften i Viputjänsten. Man kan också göra kartkorrigeringar redan. Tiden för ansökan om samlade jordbrukarstöd börjar 19.3 kl. 8.00 och slutar 30.4 kl. 23.59 på adressen https://vipu.mavi.fi.

Cirka 40 procent av tackgårdarna ansökte om stöden elektroniskt
I år var bidraget per tacka och dess tilläggsbidrag samt det nationella stödet för tackor för första gången med i den elektroniska stödansökningstjänsten och ansökningstiden gick ut i slutet av februari.  Av tackgårdarna gjorde cirka 40 procent upp sin ansökan i Viputjänsten. Av dem som ansökte om stöd elektroniskt använde sig 17 procent för första gången av Viputjänsten för stödansökan.

De tackgårdar som lämnat in en elektronisk ansökan kan också göra anmälningar om ändringar av antalet tackor eller djurhållningsplats i Viputjänsten.

Viputjänsten har förnyats
Webbtjänsten för jordbrukare Vipu https://vipu.mavi.fi förnyades denna vår. I tjänsten kan man nu enklare än förut se olika års uppgifter om skiften eller utbetalningar i en och samma vy. Också uppföljningen av stödrättigheter blir enklare då stödrättigheternas giltighetstid samt överföringar av ägande- och besittningsrätten till dem enkelt går att kontrollera i tjänsten.

Man kan logga in i Viputjänsten med bankkoder och nu också med mobilcertifikat. Om jordbrukaren så önskar kan han eller hon bemyndiga till exempel en rådgivare att fylla i ansökan för sin räkning.

Från Viputjänstens ingångssida kommer jordbrukaren till den elektroniska stödansökan och kan följa med vilka blanketter som redan är inlämnade och vilka som inte är det. Ansökningsguiden kan läsas på adressen www.mavi.fi/hakuopas. Hjälp vid användningen av Viputjänsten fås av den egna kommunens landsbygdsnäringsmyndighet.

Ytterligare upplysningar:
Kommunernas landsbygdsnäringsmyndigheter
Ytterligare upplysningar från Landsbygdsverket:
Överinspektör Kirsti Mäki-Paavola
020 77 25632
förnamn.efternamn@mavi.fi
www.mavi.fi/vipu

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab