Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 lördag 4.5.2024
 Grattis Rosa
19.2.2013 / SLC
JSM: Vad förväntar du dig av framtidens landsbygd? Kom med åsikter senast den 6 mars.
Kan du tänka dig att flytta till landet och bli företagare? På vilken typ av konsumentefterfrågan ska gårdarna svara? På vilket sätt kan ett jordbruk bättre än tidigare skydda vatten och naturens biologiska mångfald?

På vilket sätt vill du delta i utvecklingen av ditt eget boendeområde? Vilken typ av projekt borde få finansiering så att landsbygden också i fortsättningen är en trivsam levnadsmiljö?

Som bäst arbetar jord- och skogsbruksministeriet med ett nytt program för utveckling av landsbygden. Nu beslutar man om stödformerna under den följande programperioden 2014–2020.

Med stöd av landsbygdsprogrammet finansieras bland annat främjandet av djurens välbefinnande, jordbrukets miljöarbete, landsbygdens företag och den lokala utvecklingen på gräsrotsnivå. En del av programmedlen kommer från EU:s landsbygdsfond.

Arbetsgrupperna arbetar med landsbygdsprogrammet som bäst. EU-finansieringen preciseras och programutkastet tas fram i slutet av våren. Den officiella remissomgången äger rum före sommaren, varefter arbetet går vidare.

Nu önskar vi få igång en öppen diskussion om vad som förväntas av landsbygden i framtiden. Dela med dig av dina idéer om landsbygdens framtid i justitieministeriets tjänst Dinasikt senast den 6 mars.

På vilket sätt kan vi effektivisera jordbrukets miljöarbete?

Vad är framtidens företagande?

På vilket sätt kan vi förbättra produktionsdjurens välbefinnande?

På vilket sätt kan du delta i utvecklingen av din hembygd?

Bättre tjänster och en livskraftigare landsbygd, hur?


Närmare upplysningar: jord- och skogsbruksministeriet:
konsultativa tjänstemannen Tiina Malm, tfn 040 733 6223,
informatör Annukka Lyra p. 0400 707 577
fornamn.efternamn@mmm.fi

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab