Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 måndag 29.4.2024
 Grattis Henning
21.12.2012 / Landsbygdens Folk
Atria inför investeringstillägg för svinköttsproducenter
- Reformen togs väl emot och utifrån den respons som vi fått vill vi utveckla prissättningen vidare. Målet är alltjämt att förenkla prislistans uppbyggnad och göra vår prissättning allt mer konkurrenskraftig. På samma gång krymper prisspridningen mellan gårdarna betydligt, säger Saaristo.
Enligt honom är alla producenter - både stora och små - viktiga för Atria.
- Under senare år har antalet mindre producenter minskat och det är negativt för oss. Vi är beroende av alla och genom att ha ett bredare prissättningssystem gynnas alla.
Det gäller i synnerhet den grupp producenter som har under 5.000 årsleveranser av slaktsvin.
- Volymfördelningen som funnits inom slakten förändras nu och det gör att de mindre producenterna gynnas av det nya prissättningssystemet så att deras priser stiger. Vi satsar på alla våra producenter, förklarar Saaristo.
För att uppmuntra de finländska svinköttproducenterna att öka produktionen kommer Atria att under 2013 betala ett investeringstillägg. Tillägget gäller slaktsvinproducenter som under kommande år bygger ut nya platser.
- Vi vet att kedjans svingårdar har färdigt många miljötillstånd, men man har ännu inte inlett byggandet. Med investeringstillägget vill vi uppmuntra producenterna till byggarbeten för kedjan har ett stort behov av nya slaktsvinplatser, säger han.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab