Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 måndag 29.4.2024
 Grattis Henning
14.12.2012 / Landsbygdens Folk
Fortsatt oklart om YA renoverar fähuset
Rapporten är dock tydlig gällande behovet av en renovering. I den framgår att det råder stor enighet inom gruppen om en satsning på en renovering av fähuset.
Förslaget har ett starkt stöd från lantbruksnäringarna som ser ett stort behov av att verkställa renoveringen och trygga yrkesutbildningen och därmed arbetskraftstillgången inom lantbruket.
Kostnadsförslaget ligger på cirka 700.000 euro och omfattar renovering av inredningen samt ytrenovering av väggar och tak samt att ett nytt ungdjursstall byggs i anslutning till den befintliga byggnaden.
I onsdags höll styrelsen för SÖFUK möte och blev informerade om arbetsgruppens slutrapport. Styrelsen beslöt att anteckna ärendet till kännedom och vad som händer härnäst är oklart.
Arbetsgruppen förutsätter att finansieringen av fähuset ska ske med medel från YA och då krävs att styrelsen bereder ärendet vidare till samkommunstämman som äger rum först i april.
- Nästa styrelsemöte är den 1 februari 2013, men vi kan inte göra annat än att föreslå för stämman att den ombudgeterar för en renovering. Men det är bara spekulationer och vi vet inte hur ärendet kommer att beredas, säger styrelsemedlem Stefan Mannsén.
Problemet är att flera medlemskommuner ställer sig negativt till att renoveringen ska ske med samkommunens egna pengar.
- Motståndet är störst i Vasa och Korsholm och jag har svårt att tro att deras inställning har förändrats nämnvärt. Men det är definitivt för tidigt att kasta in handduken, säger han.
Johanna Nyman hoppas på att styrelsen kommer att bereda ett förslag om renovering till samkommunstämman.
- Jag hoppas att förslaget är positivt för att vi i framtiden ska ha en livskraftig naturbruksutbildning som lockar studeranden till Gamla Vasa och Campus Kungsgården som är under uppbyggnad. Men inget är klart innan beslutet är gjort på samkommunstämman i april.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab