Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 lördag 27.4.2024
 Grattis Engelbrekt
29.10.2012 / SLC
Mavi: Stöd för informations- och marknadsföringsprogram kan sökas ända till april 2013
Den 29 oktober 2012 har startat ansökningstiden för stöd för EU-samfinansierade program för information och marknadsföring av jordbruksprodukter. Ansökningstiden går ut den 15 april 2013. Ansökan gäller program som samfinansieras av Europeiska unionen och finska staten och som är riktade till den inre marknaden eller till länder utanför EU.

I fråga om den inre marknaden önskas i synnerhet programförslag som anknyter till färskt, kylt eller fryst kött som har producerats i enlighet med ett kvalitetssystem på EU-nivå eller ett nationellt kvalitetssystem, ekologiska produkter, levande växter och prydnadsväxter samt produkter med skyddad ursprungsbeteckning (SUB), skyddad geografisk beteckning (SGB) eller garanterad traditionell specialitet (GTS). Stöd för marknadsföring på den inre marknaden kan även beviljas för vissa andra produkter, till exempel mjölk och mjölkprodukter, fjäderfäkött och honung.

Produkter som kan beviljas stöd för marknadsföring i länder utanför EU är till exempel livsmedelsberedningar baserade på färskt, kylt eller fryst nöt- och griskött, mjölkprodukter, kvalitetskött av fjäderfä, färsk och bearbetad frukt och färska och bearbetade grönsaker, bearbetade produkter av ris och spannmål samt ekologiskt producerade jordbruksprodukter.

Gemenskapens andel av finansieringen av programmen är 50 procent och finska statens andel 20 procent. Den organisation som lägger fram programförslaget står själv för 30 procent av programkostnaderna. Av program för säljfrämjande åtgärder för frukt och grönsaker som riktar sig till skolbarn och skolungdomar finansierar gemenskapen 60 procent. Programmens längd är ett till tre år.

Programförslaget kan läggas fram av en branschorganisation eller ett branschövergripande organ som representerar programmets produktområde eller produktområden, exempelvis en allmännyttig registrerad förening. Efter urvalsförfarandet väljs ett eller flera företag, vanligen en reklambyrå, ut för att genomföra programmet. Cirka fem månader ska reserveras för urvalsförfarandet i samband med valet av genomförare.

Ytterligare upplysningar från Landsbygdsverket:
Överinspektör  Päivi Vaismaa, 020 7725  542, förnamn.efternamn@mavi.fi
Enhetens direktör Maarit Mukkala, 020 7725 575, förnamn.efternamn@mavi.fi
www.mavi.fi > marknadsstöd

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab