Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 söndag 28.4.2024
 Grattis Ture
22.10.2012 / SLC
SLC:s skolkampanj informerar om lantbruk
Under hösten genomför Svenska lantbruksproducenternas centralförbund SLC r.f. en skolkampanj som i första hand riktar sig till grundskolans fjärde klass i Svenskfinland och på Åland. Genom skolkampanjen vill SLC informera elever om matens väg från jord till bord och livet på bondgården.
- Det är viktigt att barnen får en förståelse för matens ursprung och vikten av att vi i Finland själva kan producera råvaror och livsmedel, säger SLC:s informatör Mia Wikström.

Skolkampanjen erbjuder skolor möjlighet att få besök av en lantbrukare som under en lektion berättar om jordbruket i Finland, arbetet på gården och överräcker material i form av broschyrer och affischer om lantbruk. Materialet kan även kostnadsfritt beställas från SLC och i samband med skolkampanjen har klasserna möjlighet att delta i en teckningstävling kring temat ”bondens vardag – djur och matproduktion på gården”.

På skolkampanjens webbsida www.slc.fi/skolkampanj.asp finns mera information om kampanjen och materialet samt kontaktuppgifter till SLC och landskapsförbunden.

Tilläggsinformation:
Informatör Mia Wikström
09 5860 4624, mia.wikstrom(at)slc.fi

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab