Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 lördag 4.5.2024
 Grattis Rosa
16.3.2012 / Landsbygdens Folk
Djurskyddsförening för produktionsdjur grundades
Bland annat att kommer man att ta fram sakinformation och utvärdera forskningsdata som tagits fram ur ett praktiskt perspektiv. Husdjursproducenternas kunnande och förkovran ska stärkas och stödjas och föreningen kommer att delta i allmänna diskussioner om produktionsförhållandena.
Tanken är att förena personer som är intresserade av produktionsdjurens välbefinnande - exempelvis husdjursproducenter, konsulenter och veterinärer - och främja deras yrkesmässiga och sociala medvetenhet genom att ordna möten, rådgivning och kurser.
Föreningen som blir en gemensam plattform för yrkesverksamma inom produktionsdjurhållningen ska även hålla sig ā jour med den utveckling och lagstiftning som rör branschen.
Kristian Westerholm, NSP Ingå lokalavdelning, var närvarande vid det grundade mötet i lördags där styrelse valdes och föreningens stadgar godkändes. Till hösten ordnas ett nytt föreningsmöte då ny styrelse väljs.
- Efter höstmötet kör vi igång med verksamheten och medlemsvärvningen, säger Westerholm. Det är viktigt att föreningen får många medlemmar och blir en aktör i de här frågorna.
Föreningen kommer att ha sitt säte i Helsingfors. Den kommer även att få ett svenskspråkigt namn.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab