Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 fredag 3.5.2024
 Grattis Linus
9.3.2012 / Landsbygdens Folk
Unga jordbrukare vill välja grönåtgärder
Vid en konferens om strategier i riktning mot en hållbar jordbrukspolitik, arrangerade av den europeiska miljöbyrån EEA, lade Baecke fram ett förslag till lista över potentiella förgröningsåtgärder som EU-jordbrukarna kunde välja mellan.
Bland förslagen ingår precisionsjordbruk för att skona mark- och vattenresurser, odling av baljväxter, åtgärder för att spara energi på gården, skonsamt växttäcke, buffertremsor, fasta kulturer, ekologiska funktioner, växelbruk och permanent bete med animalproduktion.
Baeckes förslag följer samma linje som bland annat de brittiska producenterna efterlyser. Motiveringen är att grön lista med alternativ för medlemsländerna gör det möjligt för producenterna att plocka ut de åtgärder som lämpar sig bäst för deras region.
Detta skulle garantera en större jämlikhet mellan jordbrukare i olika länder. Det brittiska jordbruksministeriet uppges arbeta på ett sådant poängsystem.
Agrarkommissionär Dacian Cioloș har hittills avvisat idén med motiveringen att listor med valbara miljöåtgärder kan medföra ökad byråkrati.
Enligt Baecke står de unga jordbrukarna i nyckelställning för det europeiska jordbrukets framtid. Han framhöll att unga jordbrukare engagerar sig för en hållbar utveckling och prioriterar miljö- och klimatfrågor högt.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab