Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 fredag 3.5.2024
 Grattis Linus
2.3.2012 / Landsbygdens Folk
Stöden till hästsektorn ses över
En arbetsgrupp kommer nu att gå igenom sektorn och de olika stödformer som den är berättigad till. Det är en allmän bedömning att det inkomststöd som existerar i dag inte stöder ett främjande av näringen på ett konsekvent sätt.
Inkomststödet beviljas idag på basen av hur många hästar som är i stödtagarens besittning oberoende av vad de används för. En helhetssyn på hur sektorn kan utvecklas saknas.
Under onsdagens förhandlingar framkom det vidare att förra årets lagringsstöd för grönsaker sänks med 29 procent på A- och B-områdena. Det är en följd av 141-avtalet, vars stödnivåer sjönk i fjol samt av ökade lagringsvolymer.
På C-området är sänkningen av lagringsstödet 8 procent, vilket är en följd av att volymerna har stigit så pass mycket att det fastslagna miljontaket kommit emot.
Ett tillägg torde det bli i fjolårets stöd till slaktkvigor på A- och B-områdena med 10 euro per djurenhet.
Mjölken på A- och B-områdena torde få ett tillägg på fjolårets produktion på totalt 0,4 cent per liter. Tidigare utlovades att tillägget blir 0,3 cent per liter. Med dessa korrigeringar utnyttjas betalningsfullmakterna inom gruppen idisslare i 141-avtalet fullt ut.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab