Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 lördag 27.4.2024
 Grattis Engelbrekt
27.1.2012 / Landsbygdens Folk
EU firar 50 år av jordbrukspolitik
- 2012 är ett viktigt år, inte bara för att påminna oss om de senaste 50 årens historia utan även för att blicka framåt mot en ny reform av den gemensamma jordbrukspolitiken, säger Dacian Cioloş, kommissionär för jordbruk och landsbygdsutveckling.
- År 1962 oroade sig européerna huvudsakligen för att få tillräckligt med mat på bordet. Livsmedelsförsörjningen är fortfarande viktig fråga, men nu ligger fokus även på frågor som klimatförändringarna och en hållbar användning av naturresurser, tillägger Cioloş.
Informationskampanjen CAP@50, med mottot "Ett partnerskap mellan Europa och jordbrukare", inleddes senaste vecka med ett evenemang i Bryssel.
Olika evenemang planeras också i EU:s sex grundarstater: Tyskland (Berlin, den 20 januari), Italien (Verona, den 2 februari), Frankrike, (Paris, den 27 februari) och Benelux (plats meddelas senare, den 4 april).
Under hela 2012 kommer en rad evenemang att anordnas i medlemsländerna och i Bryssel. Dessutom kommer en vandringsutställning att turnera i Europa från och med våren 2012. Den kommer att visas på olika EU-institutioner och i flera medlemsländer.
Webbplatsen för den gemensamma jordbrukspolitikens 50-årsjubileum finns på 22 språk. Där kommer man att lägga ut en film som visar hur jordbruket påverkar vårt vardagsliv och ett videoklipp där kommissionären presenterar den aktuella informationskampanjen.
Webbplatsens adress är: http://ec.europa.eu/agriculture/50-years-of-cap/index_sv.htm

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab