Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 söndag 28.4.2024
 Grattis Ture
27.1.2012 / Landsbygdens Folk
Mörby gård fick miljöpris
- Under fjolåret har begreppen ekologisk produktion och närmat verkligen hamnat på allas läppar, konstaterade ordföranden för priskommittén Fredrik von Limburg Stirum i sitt tal vid ceremonin i måndags, då priset överräcktes.
En föregångare som Mörby har jobbat för att främja denna trend i tiotals år, kanske ibland utan att få gehör för sin strävan. Nu förstår plötsligt alla att det är viktigt.
Utöver ordföranden Fredrik von Limburg Stirum, som representerar Sophie von Julins stiftelse, bestod priskommittén av riksdagsledamoten och NSP-ordföranden Thomas Blomqvist, WWF Finlands generalsekreterare Liisa Rohweder, forskningschefen vid Novia Mikael Kilpi och chefredaktören för Västra Nyland Tommy Westerlund.
Sophie von Julins Stiftelse har instiftat det årligen återkommande miljöpriset som skall sporra till hållbara lösningar och aktiva åtgärder för miljöns bästa i Västnyland. Priset på 10.000 euro tilldelas en person, en grupp, en organisation, ett företag eller en sammanslutning på området Hangö-Sjundeå som gjort en märkbar insats för miljön.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab