Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 lördag 27.4.2024
 Grattis Engelbrekt
28.10.2011 / Landsbygdens Folk
SLC höjer profilen gentemot konsumenterna
Under farsdagsveckan uppmärksammar SLC betydelsen av inhemsk mat i form av en annonskampanj i de finlandssvenska och åländska tidningarna. Huvudbudskapen är "Bönderna behövs", "Finländsk mat - tack" och "Tack för goda matval". Annonskampanjen är ett initierande led i SLC:s satsning på att väcka konsumenternas förståelse för inhemsk matproduktion.
- Vi önskar en mer aktiv dialog mellan producenterna och konsumenterna. Vi vill påminna konsumenterna om att varje matval som man gör har betydelse för de finländska familjejordbrukens lönsamhet och överlevnad, berättar informatör Bettina Lindfors.
- Bönderna är motorn i livsmedelskedjan. Våra medlemmar utför ett värdefullt arbete på gårdarna trots tider av svag lönsamhet och osäkerhet kring branschens framtid. Genom kampanjen tar vi fasta på de positiva effekterna av fortsatt livsmedelsproduktion i Finland, inflikar verksamhetsledare Jonas Laxåback.
I de tre annonserna medverkar jordbrukarfamiljen Österberg, som är unga mjölkproducenter i Kimo, Vörå. I annonserna medverkar också före detta spjutkastare Mikaela Ingberg, bosatt i Helsingfors.
Vid sidan om SLC:s logo innehåller annonserna ursprungsmärkena svanflaggan och groddbladet för att befästa budskapet.
Annonskampanjen kompletteras med informationsmaterial och prisstatistik om den inhemska livsmedelsproduktionen på SLC:s webbplats från och med vecka 45.
- Det är även möjligt att sända e-vykort med kampanjens budskap till släkt, vänner och bekanta. Vidare gör vi bland annat nya roll-ups i samma tema till förbundens höstmöten och övriga tillställningar, säger Lindfors.
Under vintern publiceras annonser i utvalda tidskrifter för att upprätthålla kampanjen. På våren upprepas budskapet i form av vägskyltar, dekaler och aktiviteter i lokalavdelningar.
- Vi hoppas på en god uppslutning kring kampanjen på fältet och bland våra medlemmar, förtroendevalda och personal. Allas insats behövs i arbetet för inhemsk mat, sammanfattar Laxåback.
Under hösten kommer SLC:s webbsidor och informationsmaterial att förnyas i enlighet med den nya grafiska linjen som har utformats i samarbete mellan SLC och Kustmedia Ab.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab