Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 lördag 27.4.2024
 Grattis Engelbrekt
28.10.2011 / Landsbygdens Folk
Finlandssvenska intressebevakningen ökar i skogsfrågor
De finlandssvenska skogsägarna ska höja sin profil genom skärpt intressebevakning. Det gäller till exempel skogsägarnas intressen i miljö- och markfrågor, beskattning och samarbete mellan organisationerna samt möjligheten att få fotfäste i skogliga arbetsgrupper.
Därför är det nu tänkt att skogsägarförbunden tillsammans med SLC strävar efter en större andel avlönad arbetskraft för att sköta bevakning och samordning.
Det ska gå till så att Stefan Borgman som i dag har hand om 15 procent av ett årsverke vid Skogsägarförbundet Kusten kommer att sköta en växande del av jobbet med att samordna intressebevakningen.
- Målsättningen är en ökning med ytterligare 15 procentenheter som köptjänst, förklarar ordföranden för SLC:s skogsutskott Stefan Thölix.
I övrigt verkar Stefan Borgman som utvecklingschef vid Södra skogsreviret.
Jan Slotte som hittills har jobbat som verksamhetsledare vid Skogsägarförbundet Kusten koncentrerar sig framöver på att leda verksamheten vid Skogsvårdsföreningen Österbotten.
Parallellt med detta fortsätter också SLC och MTK sin gemensamma skogsintressebevakning.
Åbolands skogsägarförbund och Ålands skogsägarförbund fortsätter som egna organisationer, men deltar i samarbetet.
- Alla deltar utgående från sina egna möjligheter och resurser, säger Stefan Thölix. Så som det här konceptet är upplagt finns det inte heller något som dramatiskt skulle höja kostnadsnivån. Men det kan jag säga att det är från Österbotten som de högst uttalade önskemålen om den här satsningen har kommit. Det handlar ganska långt om skogsägarnas intressebevakning kring markägandet. Det igen ska ses i ljuset av att en utbyggnad av vindkraft är högaktuell i svenska Österbotten just nu.
Vidare diskuterade skogsutskottet möjligheterna att öka medlemsantalet i SLC bland skogsägarna.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab