Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 lördag 27.4.2024
 Grattis Engelbrekt
14.10.2011 / Landsbygdens Folk
Anna Alm fick Marthornas matkulturstipendium
Den finlandssvenska matkulturdagen firades för tjugonde gången i söndags. Dagen instiftades på initiativ av Finlands svenska Marthaförbund för att föra fram och bevara finlandssvenska mattraditionerna. I samband med matkulturdagen delades även Marthornas matkulturstipendium ut. Stipendiet på 2.000 euro delas varje år ut till en person som aktivt arbetat för den finlandssvenska matkulturen.
I år gick stipendiet till jordbrukare Anna Alm från Mörby gård i Pojo. Marthorna motiverade valet med att Anna Alm jobbar aktivt för närproducerat och ekologiskt som medlem av SLC:s fullmäktige, ordförande för ungdomsutskottet vid SLC samt som styrelsemedlem i NSP. Enligt Marthorna är Anna Alms iver och passion för rena råvaror en inspiration för både producenter och konsumenter.
Anna var glad över valet.
- I och med den här summan har jag möjlighet att tacka ja till flera inbjudningar om att hålla föredrag om bland annat gården, berättade hon.
Anna konstaterade att det tydligt märks att många igen börjar förstå matens värde, och uppskattar råvarorna. Hon tyckte att folk borde besöka gårdsbutiker och bondgårdar för att få större insikt i varför maten kostar.
- Värdesätt middagen, ät tillsammans och låt det ta tid. Mat ska få kosta. Vi kan hålla kostnaderna på rimlig nivå om vi ser till att använda allt vi köper.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab