Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 lördag 27.4.2024
 Grattis Engelbrekt
20.5.2011 / Landsbygdens Folk
Anmäl ändringar i åkeranvändning senast 15.6
Eventuella ändringar i stödansökningarna och uppföljning av kartorna ska korrigeras före medlet av juni. Senast den 15.6 ska de rätta uppgifterna vara hos kommunernas landsbygdsmyndigheter.
Enklast görs korrigeringen i stödansökningarna elektroniskt med hjälp av Vipu-tjänsten. Korrigering av kartorna kan dock inte göras elektroniskt efter 30.4. utan bör göras på papper.
Ansökningstiden för de olika stöd man önskar få för i år gick ut i slutet av april, men ibland kan vädret vara nyckfullt och planerna ändras.
- Det är att rekommendera att odlarna utnyttjar den här möjligheten om det blir ändring i planerna, säger Carl-Gustav Mikander, avdelningschef vid kontrollavdelningen på Landsbygdsverket. Vid en granskning på gården kan det leda till eventuell reducering av stödbeloppet om det visar sig att en annan gröda odlas än den man uppgett i själva stödansökan.
Även sådana områden som odlaren haft för avsikt att odla, men som av varierande skäl inte odlats bör anmälas. Det finns också skäl att informera kommunerna om eventuella avvikelser från stödansökan, även om den gröda man bytt ut får samma stöd per areal.
- Genom att anmäla ändringarna befinner man sig på den säkra sidan, säger Mikander. Det är alltid förknippat med en viss osäkerhet att i efterhand motivera det man gjort. Speciellt när man har möjlighet att anmäla eventuella avvikelser innan den 15 juni.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab