Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 lördag 27.4.2024
 Grattis Engelbrekt
20.5.2011 / Landsbygdens Folk
SLC är med och planerar framtidens stödformer
SLC är representerat i de arbetsgrupper som jord- och skogsbruksministeriet tillsatt för att bereda de finländska förslagen till den gemensamma jordbrukspolitiken samt landsbygdsutvecklingsprogrammet efter 2013. Det är såväl CAP-stödet som stöden i landsbygdsutvecklingsprogrammet, som står inför en förnyelse.
I koordineringsgruppen sitter ordförande Holger Falck. Verksamhetsledare Jonas Laxåback är med i arbetsgruppen för stöden i den gemensamma jordbrukspolitiken. Den gruppen kommer att behandla de direkta gårdsstöden och tilläggsdelarna, som baserar sig på historisk produktion inom vissa sektorer, samt de delar av stödet som också i fortsättningen kan betalas ut som produktionsbundet stöd. Dessutom innehåller ju EU-kommissionens förslag ett så kallat grönt element i stödet enligt den gemensamma jordbrukspolitiken.
I gruppen för riskhantering sitter ombudsman Rikard Korkman. I den gruppen behandlar man det element som ingår i kommissionens förslag om den framtida gemensamma jordbrukspolitiken och som bland annat handlar om utjämningsmekanismer som kan användas när det sker stora variationer i priserna på jordbruksprodukter.
I arbetsgruppen för miljöstödet sitter Jonas Laxåback och i gruppen för LFA-stödet Holger Falck. Båda de här stöden ingår i den så kallade andra pelaren, det vill säga landsbygdsutvecklingsprogrammet, och de finansieras av både EU och medlemsländerna.
Jonas Laxåback är i gruppen som behandlar stödet till djurens välmående och Holger Falck i gruppen för strukturstöd, det vill säga investeringsstöd inom jordbruket. NSP:s verksamhetsledare Bjarne Westerlund sitter i gruppen för företags- och landsbygdsutveckling.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab